بهداشت حرفه ای |
مسئول واحد : خانم حسینی
مدرک تحصیلی : لیسانس بهداشت حرفه ای |
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
شرح وظایف:
۱-شناسایی عوامل زیان آور محیط کار، پیگیری در خصوص اندازه گیری آنها و ارائه اقدامات کنترل
مخاطرات فیزیکی(گرما،سرما،روشنایی،صدا،تهویه و....)
مخاطرات شیمیایی(گازها و بخارات،مواد شوینده و ضدعفونی کننده، محلول های شیمیایی و...) مخاطرات بیولوژیکی(ویروس ها، باکتری ها و...) مخاطرات ارگونومیک، روانی – اجتماعی و فاکتورهای سازمانی ۲- نظارت بر نحوه اندازه گیری عوامل زیان آور بر اساس اهداف از پیش تعیین شده با توجه به اصول و شرایط اندازه گیری ۳- تهیه MSDS مواد شیمیایی مورد استفاده در بخش های مختلف و آموزش آنها به پرسنل در معرض ۴- نظارت بر تهیه و استفاده صحیح از وسایل حفاظت فردی متناسب با هر بخش بیمارستان و همچنین نصب پوسترهای آموزشی بهداشتی و حفاظتی در محیط کار ۵- بازدید از بخش ها ، تهیه گزارش و تکمیل چک لیست های مربوطه و اعلام کلیه ایرادات و نواقص حفاظتی و بهداشتی وارائه پیشنهادات لازم جهت رفع آنها و انجام پیگیری های مربوطه ۶- تهیه پیش نویس دستور العمل جهت انجام معاینات پرسنل ( قبل از استخدام و دوره ای )برای شغل های موجود و تهیه جدول آزمایشات اختصاصی به تفکیک نوع شغل ۷- نظارت برانجام معاینات پزشکی قبل از استخدام و دوره ای بر اساس دستورالعمل و تشکیل پرونده بهداشتی پرسنل ۸- اعلام موارد مشکوک بیماریهای حرفه ای به مدیر بیمارستان و مراکزمربوطه ۹- ثبت آمار حوادث در بخش های مختلف بیمارستان ، پیگیری و ارائه راه حل جهت پیشگیری از موارد مشابه ۱۰- تهیه و تدوین نیاز های آموزشی کارکنان در زمینه بهداشت حرفه ای آموزش عوامل زیان آور محیط کار و بیماریهای شغلی به تفکیک بخش های بیمارستان آموزش نحوه صحیح استفاده از MSDS در مواجهه با عوامل زیان آور شیمیاییآموزش نحوه صحیح حمل اجسام و بیماران آموزش کارکنان در طی دوران حاملگی آموزش دستورالعمل مدیریت خطر در شرایط اضطراری آموزش موارد کاربرد و راهنمای عملی استفاده از وسایل حفاظتی (گان، ماسک، محافظ چشم، دستکش، کفش و روپوش) آموزش رعایت الزامات بهداشتی – ایمنی کارکنان در صورت تماس با خون و مایعات و بافت های بدن ارزیابی ریسک در واحد های مختلف بیمارستان تشکیل کمیته حفاظت فنی و بهداشت کار و طرح مسائل و مشکلات در جلسات کمیته تهیه و تدوین دستورالعمل های اجرایی آمادگی و مدیریت واکنش در شرایط اضطراری به روز رسانی اطلاعات و آگاهی کارکنان واحد بهداشت حرفه ای و ارتقاع سطح آگاهی کارکنان این واحد از طریق شرکت در دوره های آموزشی شرکت در برنامه های آموزشی و تحقیقاتی و همایش ها و بکارگیری آخرین مطالب علمی در زمینه شغلی مستندسازی اقدامات و پیگیری های بهداشتی انجام شده در بیمارستان ارسال یک نسخه از کلیه اقدامات انجام شده و نتیجه اندازه گیری عوامل زیان آور محیط کار به معاونت بهداشت و غیره........ |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|