انجام سالانه بیش از 12 هزار عمل جراحی در بیمارستان شهید رجایی شیراز

رئیس بیمارستان فوق تخصصی حاج «محمد اسماعیل امتیاز» و مرکز فوریت های پزشکی شهید رجایی شیراز با بیان اینکه این مرکز از سال 87 به عنوان تنها مرکز ترومای جنوب کشور، فعالیت خود را آغاز کرده است، از انجام سالانه بیش از 12هزار عمل جراحی در زمینه‌ های تخصصی و فوق تخصصی در این مرکز درمانی خبر داد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دکتر «سید امیررضا مصباحی» افزود: این مرکز 400 تخت مصوب دارد که 360 تخت آن فعال است و در مواقع ضروری و ازدحام، آمار ضریب اشغال تخت به بالای 100درصد می رسد.

او با اشاره به پذیرش روزانه 120 بیمار در این بیمارستان، عنوان کرد: به طور میانگین روزانه بالغ بر 270 تخت این بیمارستان فعال و متوسط مدت بستری بیماران در این بیمارستان، پنج روز است.

رییس بیمارستان شهید رجایی ادامه داد: در مورد 93 درصد بیماران، پیش از 6 ساعت ابتدایی مراجعه به بیمارستان به کمک اورژانس، اقدامات تشخیصی، درمانی و ترخیص بیماران انجام می شود؛ همچنین در کمتر از 12 ساعت، بیماران مراجعه کننده تعیین تکلیف می ‌شوند.

دکتر مصباحی با بیان اینکه درصد بالایی از بیماران ترومایی جنوب کشور در این مرکز تعیین تکلیف و خدمات تخصصی و فوق تخصصی به آنها ارائه می‌شود، اضافه کرد: به طور میانگین سالانه 6 هزار و 200 عمل جراحی ارتوپدی، بالغ بر سه هزار جراحی در حوزه تخصصی جراحی عمومی، هزار و 800 جراحی پلاستیک(بازسازی اندام ها، صورت یا مناطق مختلف بدن)، هزار جراحی مغز و اعصاب به صورت اورژانسی و 800 جراحی فک و صورت در این بیمارستان انجام می‌ شود.

او بیان کرد: تعداد کل مراجعان تصادفی به بیمارستان تا پایان آبان، 10 هزار و 600 مورد است که از این تعداد هفت هزار و 700 نفر مرد و دو هزار و 900 نفر از مصدومان حوادث ترافیکی زنان بوده‌اند؛ حدود 70 درصد از بیماران تصادفی در هشت ماه نخست امسال با اورژانس به این بیمارستان مراجعه کرده ‌اند.

رانندگان موتورسیکلت ها؛ در صدر آمار مصدومان ارجاعی

رییس بیمارستان شهید رجایی با بیان اینکه کمتر از 10 درصد از مراجعان این بیمارستان مربوط به بیماران استان ‌های همجوار هستند، گفت: 26 درصد کل مصدومان تصادفی ارجاعی در هشت ماهه گذشته را رانندگان موتورسیکلت، 25 درصد را سرنشینان خودرو، 21 درصد را رانندگان خودرو، 20 درصد را عابران پیاده و هشت درصد نیز مربوط به سرنشینان موتورسیکلت بوده است.

او آمار فوتی ‌های این بیمارستان از ابتدای سال تا پایان آبان را 268 مورد اعلام کرد که 175 نفر، بیماران تصادفی بوده اند و اضافه کرد: به طور کلی در 48 درصد موارد ارجاعی، یک طرف سانحه مربوط به موتورسیکلت ها بوده است.

رییس بیمارستان شهید رجایی تاکید کرد: مصدومانی که با اورژانس به بیمارستان شهید رجایی شیراز مراجعه می‌کنند، اگر در بدو ورود علایم حیاتی نداشته باشند و در مورد آنها تشخیص فوت داده شود، در آمار فوتی بیمارستان شمارش نمی ‌شوند.

دکتر مصباحی با اشاره به اینکه به گفته کارشناسان پلیس، علت بیشتر تصادفات سهل انگاری رانندگان است، گفت: بیشتر افراد مراجعه کننده به بیمارستان رجایی گروه سنی زیر 40 سال هستند که با تلاش پزشکان، پرستاران و کارکنان با تجربه این بیمارستان، بالغ بر 97 درصد مراجعان با بهبودی کامل و‌ نسبی بیمارستان را ترک می‌کنند.

او با بیان اینکه 70 درصد بیماران بستری شده در این بیمارستان را مصدومان سوانح ترافیکی شامل می شود، از ایجاد ستاد هدایت اورژانس به عنوان یکی از ابتکارات دانشگاه علوم پزشکی شیراز نام برد که در این ستاد اعزام بیماران بین بیمارستانی در شهرستان های استان و سایر استان ها، ساماندهی می شود.

رییس بیمارستان شهید رجایی همچنین از تلاش مجموعه دانشگاه علوم پزشکی و بیمارستان شهید رجایی برای نصب و راه اندازی دستگاه MRI در این بیمارستان تا پایان سال و با هدف ارتقای خدمات رسانی به بیماران خبر داد.

تاریخ:
1397/10/02
تعداد بازدید:
نویسنده:
منبع:
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

تغییر کد امنیتی
بیمارستان حاج محمد اسماعیل امتیاز و مرکز فوریت های جراحی شهید رجایی شیراز
آدرس : شیراز - بلوار شهید چمران - نرسیده به بلوار نیایش - مرکز فوریت های جراحی شهید رجایی (تروما)
تلفکس : 36248980 071             تلفن: 07136364001                   Email:rajaeehospital@sums.ac.ir
پیامک رسیدگی به شکایات، انتقادات و پیشنهادات : 50002070003331
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به بیمارستان حاج محمد اسماعیل امتیاز و مرکز فوریت های جراحی شهید رجایی شیراز می باشد.